Европейското бягане

Фокусът на инициативата, която клуб „Бегач“ организира заедно с Представителство на Европейската комисия и Бюро за връзка на Европейския парламент в България, e активният начин на живот сред младите, както и значението му за децата в училищна възраст в България. Основната цел е да се намерят възможни решения на един от най-сериозните проблеми, заплашващи здравето на хората в страната – застоялият начин на живот. По данни на Евростат 90% от жените и 83% от мъжете в България спортуват рядко или никога. При младите хора на възраст между 15 и 24 години делът на слабо активните също е изключително висок – около 57%. По тези показатели България се нарежда на едно от първите места сред страните от ЕС, чието население страда от множество здравословни проблеми. В тази връзка инициативата представлява сериозно предизвикателство за организации като клуб „Бегач“, които, заедно с Европейската комисия и Европейския парламент в България, са си поставили за цел да насърчават активния начин на живот.

Множество състезания за ученици: 600 м, 5 км, 4 х 5 км щафета, 10 км, предизвикателният полумаратон(21.1 км), както и други атлетически предизвикателства.

Всички състезания за учениците са БЕЗПЛАТНИ. Необходима е само регистрация, направена от учителите в съответните училища, техен родител или настойник. Учениците ще получат от специалните бегачески тениски на инициативата.

Атлетически игри

Стартът е в 10:00 ч.

600 метра за ученици

Стартът е в 11:15 ч.

5 км за ученици

5 км ЗА УЧЕНИЦИ се провежда по трасето на 5К състезанието.

Стартът е в 9:00 ч.

10 км за ученици

10 км ЗА УЧЕНИЦИ се провежда по трасето на 10К състезанието.

Стартът е в 9:00 ч.

21.1 км за ученици

21.1 км ЗА УЧЕНИЦИ се провежда по трасето на полумаратона.

Стартът е в 9:00 ч.

4 х 5 км  щафета

Училищната щафета се провежда по трасето на полумаратона.

Стартът на щафетата е в 9:00 ч.

Регистрирайте учениците

Title Partner

Race organizers

ИНСТИТУЦИОНАЛНИ ПАРТНЬОРИ