инфоРМАЦИЯ за 5к

5К е късата дистанция на събитието. Стартът е от площад „Народно събрание“, тръгва се по булевард Цар Освободител, прави се десен завой към бул. Васил Левски, след това ляв завой по бул. ген. Гурко, влиза се в парк Борисова градина, прави се една дължина на парка и се финишира на Национален стадион Васил Левски.

Трасето е лесно за преминаване и е подходящо както за хора, които  бягат 1-2 пъти седмично, така и за напълно начинаещи бегачи. За „прохождащите“ в бягането са нужни 6 седмици за подготовка на тялото, преди да се впуснат в подобно предизвикателство. Препоръчително е тренировките да се провеждат 3 пъти седмично. Информация за тренировките »

Старт: 20:00 ч. на 29.08.2020

Контролно време: 60 мин.

ИНФОРМАЦИЯ за 10к

Стартът е от площад „Народно събрание“, тръгва се по булевард Цар Освободител, прави се десен завой към бул. Васил Левски, след това ляв завой по бул. ген. Гурко, влиза се в парк Борисова градина, минава се по булевардите Пейо Яворов и Никола Вапцаров, връща се обратно в парк Борисова градина и се финишира на Национален стадион Васил Левски.

Трасето е достъпно, а дистанцията е подходяща за хора, които бягат най-малко 2-3 пъти седмично. 10К е сериозно предизвикателство за хора, които никога преди не са участвали в подобно бягане. За подготовката са необходими тренировки, в продължение на най-малко 10 седмици. Подобна подготовка гарантира приятните емоции от бягането. Информация за тренировките »

 

Старт: 20:00 Ч. НА 29.08.2020

Контролно време: 90 мин.

инфоРМАЦИЯ за 21.1К

Стартът е от площад „Народно събрание“, тръгва се по булевард Цар Освободител, прави се десен завой към бул. Васил Левски, след това ляв завой по бул. ген. Гурко, влиза се в парк Борисова градина, минава се по булевардите Пейо Яворов и Никола Вапцаров, връща се обратно до парк Борисова градина, прави се още едно отиване и връщане по булевардите Пейо Яворов и Никола Въпцаров, преминава се през парк Борисова градина и се финишира на Национален стадион Васил Левски.

Трасето е достъпно и не особено трудно за хора, които имат добра физическа подготовка и бягат редовно. Дистанцията представлява сериозно предизвикателство за хора, които тренират редовно, но никога не са се осмелявали да стартират на 21К. Информация за тренировките »

Старт: 20:00 Ч. НА 29.08.2020

Контролно време: 180 мин.

Какво получават участниците

Участниците на всички дистанции получават:

 1. Сертификат за завършване.
 2. Състезателен номер с чип и електронно времеизмерване.
 3. Брандирана торбичка за багаж.
 4. Достъп до съблекални, гардероб и тоалетни.
 5. Предвиден подкрепителен пункт на финала (вода, плодове, бисквити, шоколад).
 6. Достъп до медицинска помощ и обезопасяване на трасето.
 7. Подаръци от партньорите.

Допълнително, за съответната дистанция, участниците получават и:

Дистанция 5К

 1. Значка за успешно финиширалите.

Дистанция 10К

 1. Памучна тениска на състезанието.
 2. Медал за успешно финиширалите.
 3. Подкрепителен пункт на 5 километра (вода, изотонична напитка, плодове, бисквити, шоколад).

Дистанция Полумаратон

 1. Памучна тениска на състезанието.
 2. Колан за бягане – еластичен.
 3. Медал за успешно финиширалите.
 4. Подкрепителни пунктове на всеки 5 километра (вода, изотонична напитка, плодове, бисквити, шоколад).

информация за тренировките

Затегнете връзките на маратонките!!! Все повече хора затягат връзките и излизат в парка да потичат, поне 1-2 пъти седмично. Искате да станете един/една от тях? Не е трудно – включете се в нашите напълно безплатни и отворени тренировки. Професионални треньори по лека атлетика ще ви подготвят безпроблемно, благодарение на което бихте могли с удоволствие да преминете по трасетата на Kaufland София Полумаратон.

Тренировките ще се организират всеки уикенд до самото състезание. Вижте календара и мястото »

Ще можете да свалите онлайн и програмата за транировки за 5К, 10К и 21К които са подходящи както за начинаещи, така и за по-напреднали бегачи.

Title Partner

Race organizers

Институционални партньори