Изберете страница
 
 

Информация за СЪБИТИЕТО

Kaufland София Полумаратон е събитие, което съчетава състезания в дисциплините: полумаратон (21.1 км), 10 км, 5 км. Основната цел, мотивираща дейността на организаторите и партньорите на събитието, е да поканят и предизвикат гражданите към активен начин на живот. Затова и в уикендите преди събитието има организирани безплатни тренировки с професионални треньори по лека атлетика.

Kaufland София Полумаратон е събирателно название за 3 състезания: полумаратон (21.1 км), 10 км и 5 км.
Стартът ще бъде пред Народното Събрание, а финалът през олимпийския вход на Национален стадион „Васил Левски“

Виж повече »

RUN4EU е безплатно състезание за ученици. Дисциплините са 600 м, 5 км, 10 км, 21 км. Предвидени са и други атлетически предизвикателства. Водещата мисия на RUN4EU е да насърчи и предизвика учениците към по-активен начин на живот.

Виж повече »

Kaufland София Полумаратон ЕКСПО представлява изложбен панаир, разположен върху  площ от 150 м2. Входът за посетителите е безплатен. По време на панаира различни фирми ще презентират своите продукти и услуги, насочени към активен начин на живот и здравословно хранене.

Виж повече »

Тренировките ще се провеждат под ръководството на сертифициран треньор по лека атлетика. Честотата на провеждане ще бъде един или два пъти седмично. Целта на тренировките е да помогнат на участниците по-лесно и по-приятно да се справят с предизвикателството, пред което са решили да се изправят на 10 май.

Виж повече »

За организаторите

Спортен клуб „Бегач“ е неправителствена организация в обществена полза, основана през февруари 2012 г. в гр. София. Основната мисия на клуба е да подкрепя и развива бягането и кардио спортовете, както и масовата спортна култура. Всички събития, организирани от „Бегач“, са насочени към хора, които се стремят към здравословен и активен начин на живот. Близо 6500 души годишно участват в състезанията на „Бегач”. Клубът е член на Българската федерация по лека атлетика и Българската асоциация на спортните организатори. Към момента членовете на клуба са 128, а картотекираните състезатели – 16. „Бегач“ работи за популяризиране на любителския спорт и здравословния начин на живот и вярва, че бягането, благотворителността и бизнесът трябва да работят заедно.

СК „Приорити спорт” е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2012 година от Магдалена Христова – многократен републикански шампион в дисциплината скок дължина, рекордьор на България и финалист от Световни и Европейски първенства. Клубът се занимава с тренировки по лека атлетика за деца, подрастващи и възрастни. През 2017 г. „Приорити спорт“ създава верига от състезания за деца, наречена Атлетическа лига GOKIDS! Лигата обхваща шест състезания, провеждани на стадион „Васил Левски” и зала Арена „Асикс“. Събира повече от 500 деца от страната, на възраст между 6 и 15 години, и има основна задача да даде възможност за изява и да мотивира подрастващите да спортуват.

Kaufland България е лидерът в модерната търговия у нас. С 58 хипермаркета на територията на цялата страна Kaufland е предпочитаният избор на българския потребител.
Паралелно с устойчивия си растеж, компанията е ключов фактор в развитието на националната и регионална икономика, инфраструктура и социална сфера.

От стъпването си на българския пазар през 2006 г. Kaufland България развива и подкрепя обществено значими проекти и събития. Като един от основните организатори на едноименния първи полумаратон в София, компанията споделя визията и ценностите на инициативата и стимулира здравословния начин на живот.

Европейски партньори

Европейска Комисия

Представителство в България

 

Европейски парламент

информационно бюро българия

 

Институционални партньори

 

спонсори